Forum för naturturism 2019

TEMA: NATUR ❤️ KULTUR – MED EN KRYDDNING AV GASTRONOMI!
VÄLKOMMEN 20-21 NOVEMBER TILL VÅLÅDALENS FJÄLLSTATION
NYHET: DAY OF ADVENTURE 22 NOVEMBER
Inspiration och kunskap tillsammans med kollegor från hela landet, på en av höstens viktigaste nationella träffar för Sveriges natur- och ekoturismföretagare!
Kamera ikon Plats ikon

För fjärde året i rad arrangerar landets regionala nätverk av destinationsorganisationer FORUM FÖR NATURTURISM tillsammans med Naturturismföretagen. Årets tema är *Natur ❤️ Kultur* med en kryddning av gastronomi!

 

 

2019 är det Jämtland Härjedalen Turism som är den regionala värden och platsen är Vålådalens fjällstation.

Ordinarie program startar kl.11:00 den 20:e november och avslutas kl.14:00 den 21:a.

Obs! I år kan du även göra ett tillval och delta på ”Day of adventure” den 22:a november!
Läs mer >>>>> Day of adventure! 22 november (5)

———-

PROGRAM ONSDAG 20 NOVEMBER:

11:00 OUTDOOR COOKING LUNCH – grytor som kokar, hällar som steker och eldar som värmer. Lena Flaten – en av Nordens främsta Outdoor cooking chef’s och Årets företagare i Åre bjuder in till lunch som visar vad naturen har att erbjuda!

13:00 VÄLKOMNA TILL ÅRETS FORUM FÖR NATURTURISM – post ATWS och tid för att ta vår besöksnäring vidare med natur- och kulturfokus. Linda Wasell och Karin Gydemo Grahnlöf, Jämtland Härjedalen Turism.

13:30 FLOURISHING BEYOND SUSTAINABILITY: THE PROMISE OF REGENERATION – En av de mest ihågkomna och uppskattade föreläsarna inom Adventure Travel Trade Asociation’s tider –  Anna Pollock, Consious Travel lyfter möjligheten och vikten av medvetet resande, varför, vad och hur vi kan agera ansvarsfullt!

15:00 Fika & nätverk

15:30 AKTIVITET SOM STRATEGI! Pernilla Gravenfors, VD och delägare i Holiday Club med en vardag som äventyrare, ”intraprenörsunder” och med en disruptiv känsla för hur man skapar lönsamhet inom besöksnäringen.

17:00 AVSLUTNINGSYOGA – vi andas in, vi andas ut och njuter av ny inspiration! Malin Kronvall som arbetar med Mountain Mindfulness håller i andningen. har yogat under en hel livstid och använder fjället som rekreation. För henne lever naturen och yogan i symbios och är en källa till andhämtning och ny energi-

19:00 Fördrink & middag

 

PROGRAM TORSDAG 21 NOVEMBER:

08:00 Godmorgon, reflektion och lite kreativ Disney-övning på det!

08:15 MARKEN SOM ARENANaturturismföretagen driver projektet Turism på annans mark som hanterar utmaningar och möjligheter som just turism på privat mark innebär. Projektledaren Danne Jonasson guidar oss genom nuläget och bjuder på lärdomar inför framtiden.

08:40 RESULTAT OCH REFLEKTION FRÅN ATWS 2019 – Ett långt och dedikerat arbete för att få Adventure Travel World Summit till Sverige är genomfört med ett avslutat lyckat event. Jenny Jonevret, Visit Sweden och Christina Rådelius, Tillväxtverket presenterar resultatet.

09:00 OUTDOOR COOKING & FORAGING WORKSHOPLena Flaten, en av Nordens främsta outdoor cooking inspiratörer och kollegan Niki Sjölund, en av Sveriges ledande inom foraging tränar oss i en aktiv workshop. Hur kan vi ta vara på det naturen har att erbjuda som en del i en WOW-upplevelse för gästen samtidigt som vi agerar ansvarsfullt?

10:00 Fika & nätverk

10:30 WHERE GAY TRAVEL IS KING! Zachary Moses, vd HEtravel, USAs första och största resebyrå inom gay adventure segmentet kör övningar och inspiration i hur vi kan inkludera fler. Efter att han gjorde ett bejublat framträdande under ATTA Elevate i USA sommaren 2019 gör han nu sitt första besök i Sverige för att inspirera till möjliga affärer. Zachary kandiderar just nu till guvenör i Utah, plockar bland annat röster genom att köra Über där han pratar med potentiella väljare.

12:00 Lunch

13:00 NATURE’S BEST 2.0 – premiär för uppdaterade hållbarhetsmärkningen av svenska naturupplevelser. Jocke Hermanson, generalsekreterare Naturturismföretagen berättar och coachar oss i varför och hur vi kan kvalitetsmärka oss.

13:30 Avslut, hur går vi vidare? Linda Wasell och Karin Gydemo Grahnlöf, Jämtland Härjedalen Turism.

———-

BOKNING AV BOENDE OCH PRISER:

Boende och deltagande: pris från 3.700:- exkl. moms. Valbara alternativ: enkel-, dubbel- eller fyrbäddsrum.
Enbart deltagande: Forum utan boende 2.950:- exkl. moms.


Bokning via telefon: 0647-353 00 eller via webben >
  Här kan ni också boka med SJ till 10% rabatt för resa mellan 19-24 november!

Transfer t/r tåg erbjuds vid förbokning enligt ovan, 250:-/pers enkel resa.

Vill ni stanna någon eller några extra nätter så får ni ett rabatterat pris på både Vålådalens fjällstation samt Copperhill mountainlodge.
Bokningskod: lindakarin